Dagsorden til skolebestyrelsesmøde

Dato:                 Onsdag d. 9. oktober kl. 16.30 – 18.30          

Sted:                  Mødelokale v. Fysiklok.

Deltagere:        Karina Gottlieb – forælder (Formand)

Jette Haunstrup – forælder (Næstformand)

Sabine Lehmann Dam - Forælder

Anne Marie Hansen – forælder

Jakob Teglgård – TR lærere

Karina Jørgensen – TR pædagoger suppleant

David Wulf-Andersen – Viceskoleleder, referent

Miguel Svane - Skoleleder

Afbud fra:         Anders Kopatz – TR pædagoger

Stefan Wilkens – Eksternt medlem fra Skellerup

Heinze Hansen – forælder

 

 

 

Dagsorden:

 

1.      Nyt fra Formanden, Skoleleder, Skellerup

Jette overtog punktet om Skellerup i Stefans fravær. Der har været lidt stille henover sommerferien, men nu har der været børnediskotek og der er ved komme gang i fællesspisningerne. Dilletanten starter i november.

Et par af skolen klasser bruger de nye træningsredskaber, hvilket fungerer rigtig godt.

Landsbyen er tilsyneladende ikke generet af al vores rod under renovering af vores afdelinger.

 

Karina har været til dialogmøde mellem skolebestyrelserne og politikerne i Skole- dagtilbudsudvalget. Der var en vis anerkendelse af udfordringerne ved besparelserne på skoleområdet – men også en holdning om at pengene jo skal findes et sted.

Jette og Karina deltager på skift, på Skole og Forældres Landsmøde d. 22.-23. november.

 

Miguel opsummerede omkring Facility Management. Som udgangspunkt har ”vores” pedeller arbejdsplads her hos os, man skal også deltage i aktiviteter andre steder. Ledelsen af pedellerne overgår til en koordinator i FM – og der er stadig mange ting der ikke er afklaret i forhold til serviceniveau, mulighed for af pædagogisk arbejde med vores børn og graden af selvforvaltning . Budgettet til ejendomsvedligeholdelse og løn til pedeller fjernes fra skolen.

 

2.      Opsamling på de politiske beslutninger jf. Budget 2025:

 

-        Sammenlægningen  af specialområdet, herunder besparelser på ledelse/adm.

Den korte opsummering af budgetforliget er, at alle varslede besparelser med betydning for vores skole, bliver gennemført.

De tre pct. serviceforringelse skal findes på den samlede nye specialskole, hvilket betyder nedgang med 3-4 stillinger - dette skal effektueres fra januar 26. Samtidig går vi én leder ned, i det nuværende skoleleder for Rævebakkeskolen overgår til anden stilling. Specialbørnehaven, der er en del af Rævebakkeskolen, har desuden egen leder.

 

Der er også varslet besparelse på ca. 300.000 på skolernes administration. Dette er dog udskudt til august, og der har vist sig mulighed for at være medbestemmende omkring alternative måder at finde pengene på.

De to skoler skal nu i gang med at finde hinanden på mange forskellige niveauer – ledelse, MED og TRIO og de forskellige medarbejdergrupper. Det er intentionen at lave en rolig bevægelse, hvor kultur og traditioner i vid udstrækning bibeholdes på de to skoler. Vi har fået lidt økonomisk støtte fra Skoleafdelingen til dette arbejde.

 

På kommende bestyrelsesmøde vil Miguel komme nærmere ind på hvordan vi kommer til at håndtere besparelserne og hvilke konsekvenser det får.

 

Hvis man skal se noget positivt i sammenlægningen, er det muligheden for en stor, fælles, specialskole, med stor indflydelse på udviklingen på specialområdet i kommunen.

 

Bestyrelsen bakker fuldt op omkring at Miguel skal yde en stor indsats og tilstedeværelse på Rævebakkeskolen, for at skabe tryghed i personalegruppen der.

 

Så snart sammenlægningen er endeligt godkendt, skriver Miguel ud til alle forældre med en grundig information.

 

-        Etablering af én ny skolebestyrelse er en del af beslutningen.

Der skal arbejdes henimod én fælles skolebestyrelse og et fælles skolenavn fra starten af næste skoleår.

Der er endnu ikke klarhed over sammensætningen af den kommende bestyrelse – det er en proces de to bestyrelser skal samarbejde om at afklare, med støtte fra vores skoleforvaltning.

 

Skolebestyrelsen vil allerede nu, sammen med Miguel, starte arbejdet med en valgbestyrelse og afsøgning af mulighederne for afdelingsrepræsentation i den kommende bestyrelse.

 

Vi må forvente at det samme gælder for MED-udvalget, hvor der også skal samarbejdes om afklaring af en fremtidig struktur.

 

 

3.      PC, skærm og spilbrug af elever -David giver status på indsatsområdet

Sidste skoleår rettede vi fokus på vores børns brug af skærme i underholdningssammenhæng, i skoletiden.

Vi havde fælles drøftelse i hele personalegruppen, der førte til en hensigtserklæring i forhold til brugen af ”skærme”.

Henstillingerne i hensigtserklæringen drejede sig om følgende punkter

-        Vi skal reflektere pædagogisk over vores brug af skærme i skoletiden – hvilke aktiviteter er hensigtsmæssige og hvilke er ikke.

-        Vi skal arbejde på at nedsætte underholdningsaktiviteter på computer i frikvarterer.

-        E-sport, i vores E-sportslokale, er stedet hvor vi arbejder fællesskabende med computerspil.

Over sommerferien blev vi overhalet af vores skoleafdeling, der bad IT-afdelingen om at lukke for adgangen til spilaktiviteter på skolens netværk. Der blev ikke lukket for Minecraft Education og Youtube.

Dette er faldet sammen med en hurtigt voksende opmærksomhed og forståelse hos både pædagogisk personale og ledelse, der kan samles i nogle hovedpunkter:

-        Vores børn har brug for al den sociale træning de kan få – det gør vi bedst uden skærme.

-        Pauser ved skærmen giver IKKE hjernen en pause – den er i høj arousal under spil og videoer.

-        Spil og videoer vender børnene til hurtig belønning og mange skift – det står i modsætning til vores ønske om at træne vedholdenhed og koncentration.

På baggrund af vores undervisningsmiljøvurdering, har Elevrådet bidraget væsentligt med forslag. Status på skolen lige nu er at der er mange tiltag i gang:

-        Flere klasser har afprøvet computerfrie uger og dage.

-        De voksne har fokus på at arrangere computerfrie lege og spil i pauserne.

-        Sammen med spil, bruges heller ikke YouTube i pauserne.

-        Vi reflekterer sammen med vores børn over hvordan overdreven computerspil påvirker vores hjerner og evne til at være sammen.

-        Vi er i bevægelse med at udskifte vores stationære computere med bærbare. Det giver mulighed for at fjerne computerne fra børnenes arbejdsplads og dermed færre diskussioner.

 

Skolebestyrelsen ville gerne have at vi fortæller skolens forældre om vores tiltag omkring brugen af computere.

Ligeledes synes bestyrelsen at det ville være godt, hvis vi kan motivere vores forældre til nogle fælles informations- /debatmøder om brugen af computere. Dette ud fra en forståelse af, at hvis vi arbejder med forandring i både skolen og hjemme, vil det have en større positiv effekt for børnene.

 

4.      Evt.

Der var ikke noget under dette punkt.

 

Næste gang 4. december:

-        Opsamlinger på sammenlægningen

-        Foreløbig orientering om regnskab 2024